معماري دستکند نشانگر نبوغ پيشينيان ما در مديريت انرژي است

به گزارش ميراث آريا(chtn) «مسعود علويان صدر» در سخنراني افتتاحيه اولين همايش معماري دستکند در کرمان با بيان اين مطلب اظهار داشت: معماري دستکند نشان‌دهنده بهره‌گيري مناسب گذشتگان از ظرفيت‌هاي محيط اطراف خود است، به‌گونه‌اي که با گذشت سال‌ها مي‌توان تطابق، تکامل و تعامل انسان با محيط را در اين سازه‌ها مشاهده کرد.

وي تصريح کرد: در واقع معماري دستکند ميزان درک انسان از محيط، احترام به طبيعت و نحوه تاثيرگذاري موثر را نشان مي‌دهد.

اين مقام مسوول ادامه داد: تمام مولفه‌هاي جريان زندگي را مي‌توان در اين نوع معماري مشاهده کرد به‌گونه‌اي که مفاهيم جغرافيايي، اقليم، مباحث امنيتي، سياسي و مفهوم اقتصادي در اين معماري فاخر ايراني وجود دارد.

علويان صدر به ارتباط انسان با طبيعت در اين نوع معماري اشاره کرد و افزود:‌ خلق فضاهايي که بتوانند بدون خدشه‌ وارد کردن به طبيعت براي انسان آرامش به وجود بياورند دانش و نبوغ پيشينيان ماست چرا که آن‌ها در مکان‌يابي، فضا‌سازي و برنامه‌ريزي به بهترين نحو عمل کرده‌اند تا جايي که برنامه‌ريزي معيشت و سازماندهي فعاليت‌هايشان در اين نوع معماري متجلي شده است.

معاون ميراث فرهنگي کشور معماري روستاي دستکند ميمند را مبين توجه گذشتگان به شبکه‌هاي انساني دانست و افزود: مفهوم واقعي «مردم» در قالب واحدهاي همسايگي و ارتباط بين آن‌ها در نوع معماري به وضوح ديده مي‌شود؛ شبکه‌هايي که يک جريان فرهنگي را ايجاد مي‌کردند.

وي در ادامه، به مفهوم ميراث فرهنگي اشاره کرد و ابراز داشت: ميراث فرهنگي ريشه، ماهيت و جوهره حيات و مفهوم زندگي را جست‌وجو مي‌کند .

علويان صدر با بيان اين که ميراث فرهنگي توسعه پايدار و پايداري توسعه را آموزش مي‌دهد، اظهار داشت: ‌ميراث براي گذشتگان نيست بلکه پلي ارتباطي با تاريخ است و اساسا قرار هم نيست گذشته را دوباره تکرار کنيم بلکه هدف تداعي و بهره‌گرفتن از مفاهيم و انتقال آن به نسل آينده است.
ب/102

انتهای پیام/

کد خبر 1391021233